Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

10 GODINA KAZALIŠNOG  STUDIJA MLADIH HNK U VARAŽDINU

Kazališni studio mladih djeluje od 2008., a namijenjen je polaznicima osnovnoškolske, srednjoškolske i studentske dobi te mladim odaslima.  Rad se odvija kroz redovnu dramskopedagošku nastavu te kroz posebne seminare i radionice specifičnih oblika dramskoga rada. Na kraju školske godine rezultati rada pokazuju se kroz ogledne satove, godišnje produkcije i predstave. U nastavku pročitajte više o ciljevima, upisima, cijeni pohađana, stručnom vodstvu i dr.

Što se radi u Kazališnom studiju mladih?
Primjereno dobi i iskustvu, polaznici tijekom boravka u studiju, kroz igru i zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada razvijaju verbalno izražavanje, imaginaciju, opažanje, osjetilnost i izražajnost, zatim smisao za stvaralačko zajedništvo, timski rad te za osobno javno nastupanje.

 Ciljevi Kazališnog studija mladih
– Cjelovit odgoj i razvoj osobnosti i socijalnosti polaznika kroz oblike dramskoga rada primjerene njihovoj dobi, iskustvu  i sposobnostima
– Razvijanje kulture javnog nastupanja i komuniciranja
– Otkrivanje i potpora dramski darovite djece i mladeži
– Razvijanje umjetničkih sklonosti i upoznavanje polaznika s kazalištem i njegovom društveno-kulturnom funkcijom
– Preventivno djelovanje protiv svih oblika ovisnosti

Gdje radi KSM?
Redovna nastava Kazališnog studija mladih odvija se tijekom školske godine, u studijskim prostorima Kazališta u Cesarčevoj 1.

 Stručno vodstvo
Rad se odvija pod stručnim vodstvom dramskih i kazališnih pedagoga, a uključuje i suradnju kazališnih profesionalaca (glumaca, koreografa, mimskih i glazbenih pedagoga) te prosvjetnih radnika u odgojno-obrazovnim ustanovama.

 Otkrivanje i potpora darovite djece i mladeži
Posebno poglavlje programa rada Kazališnog studija mladih predstavlja potpora dramski darovitoj djeci i mladeži.

UPISI U ŠKOLSKOJ GODINI 2018.-2019.
Upisi u Kazališni studio mladih u šk. god. 2018.-2019. održavaju se od ponedjeljka 24. do petka 28. rujna 2018. u prostorijama Kazališta u Cesarčevoj 1 (službeni ulaz kod fontane), od 11,00 do 17,00. Upisi će se nastaviti i poslije navedenog datuma ako bude mjesta u nastavnim skupinama.

U Kazališni studio mladih upisujemo djecu i mladež od 1. razreda osnovne škole do studentske i mlađe odrasle dobi. Na upisu nema audicije, već se polaznici upisuju do popune nastavne skupine njihove dobi.

Nastava
U šk. god. 2018.-2019. nastava Kazališnog studija mladih započet će u ponedjeljak 1. listopada 2018. i trajati do kraja školske godine u lipnju 2018. Neke završne produkcije mogu se održati i nakon zadnjeg tjedna školske nastave.
Nastava se odvija u dvosatnim terminima (120 min.) jedanput tjedno radnim danom u popodnevnim ili večernjim satima, a subotom prije i poslije podne.

Cijene
U šk. god. 2018.-2019. cijene su sljedeće:
Upisnina:                                                           200 kn
Godišnja članarina:                                        1.750 kn

Svi polaznici bez iznimke pri upisu plaćaju upisninu, a nakon toga članarinu koja se može plaćati na jedan od sljedećih načina:
–  u 7 obroka po 250 kn (plaćanje do 15. u mjesecu u kojem treba izvršiti uplatu)
–  u 2 obroka uz 10 % popusta: prva do 15.11. za 3 mjeseca (675 kn), a druga do 28.2. za 4 mjeseca odjednom (900 kn)
–  uplata cijelog iznosa godišnje članarine do 15.11. uz 20 % popusta (1400 kn)

Polaznici Kazališnog studija mladih mogu koristiti pravo na popust po nekoliko osnova u sljedećim slučajevima:
–  ako više djece iz iste obitelji pohađa studio, jedno dijete plaća puni iznos školarine, a ostala plaćaju polovinu;
–  nezaposlenost oba roditelja;
–  drugi razlozi (obrazloženi u posebnoj molbi).

Podrobnije obavijesti o upisima, nastavnim skupinama i radu Kazališnog studija mladih možete dobiti na upisu ili se obratiti Vladimiru Krušiću, voditelju Kazališnog studija mladih, na mob. 099 2317-298 ili 099 2784-553 te na e-adresu ksm@hnkvz.hr .

Više informacija: https://www.hnkvz.hr/o-kazalistu/studio-mladih/

Napišite komentar: