Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

‘Trenutno samo mogu održavati kondiciju’

IZVOR: ROBERT GAŠPERT
Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu pripremalo je novu predstavu ‘Ništa novo’ koja se trebala premijerno prikazati krajem ožujka, ali praizvedba je pomaknuta zbog mjera sprečavanja širenja koronavirusa. Redatelj Hrvoje Korbar s glumcima je radio prema tekstu Luke Vlašića naslanjajući se prije svega na djela Krleže i Čehova. Jedan od glavnih likova utjelovila je glumica Hana Hegedušić, koja nam je otkrila kako su se odvijale pripreme novoga komada prije zatvaranja kazališta, kako provodi vrijeme u izolaciji i koju je predstavu s posebnim veseljem pogledala na YouTube kanalu matičnog teatra.

Story: U subotu, 21. ožujka, u varaždinskom HNK trebala se održati premijera predstave ‘Ništa novo’. Koliko ste stigli napraviti prije zatvaranja kazališta?

Sve je prekinuto taman prije posljednjih proba kostima. Već smo bili u prostoru, s gotovom scenografijom. Bio je to veliki šok.

Story: Tko je Rea koju ćete utjeloviti u toj predstavi? Ogledaju li se u njoj neki od kultnih likova svjetske i domaće književnosti?

Rea je buntovna kći koja se vraća riješiti nedovršene odnose s majkom. Ne znam s kojim bih je likovima mogla usporediti, publika će to sigurno bolje prepoznati.

Story: Početkom veljače premijerno je prikazana ‘Maskerata’. Jeste li zadovoljni reakcijama publike?

Predstavu je odlično prihvatila mlađa publika. Čini se da je način na koji smo je izveli zadovoljio taj dio publike, što nam je važno.

Story: Kako danas izgleda vaš radni dan, imate li probe putem društvenih mreža, vježbate li tekstove?

Trenutačno mogu samo održavati kondiciju i čekati poziv da se vratimo na probe.

Story: Kako općenito provodite ovo vrijeme izolacije?

Pospremam, kuham, šećem, vježbam i čitam knjige.

Story: HNK Varaždin objavio je svoje predstave na YouTubeu. Koju biste posebno preporučili ljubiteljima kazališta?

Najviše me je razveselila ‘Miševi i mačke naglavačke’. Djeca su je voljela, sjećam se.

Napišite komentar: