Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

U petak, 12. veljače na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu očekuje vas premijera autorskog projekta “Pazi na prazninu” autora i redatelja Romana Nikolića i dramaturginje Olje Lozice. S obzirom na mali broj publike u gledalištu, a sukladno mjerama Stožera civilne zaštite, premijerne izvedbe su također 13. og i 14. veljače u 19:30.

Predstava je to koja postavlja pitanje što znači biti drugi i drugačiji, kao i koliko smo bez obzira na to što smo drugi, zapravo i drugačiji. Što mi kao ljudi pretpostavljamo o drugima i koliko te pretpostavke, a u većini slučajeva su naučeni obrasci prepoznavanja dovode do osuđivanja. Kada bismo prestali plošno definirati ljude s kojima se susrećemo i pokušali shvatiti njihove boli, strahove, borbe i patnje uvidjeli bismo paletu sličnosti s kojim imamo više zajedničkih točaka nego različitosti. Stanica na kojoj se susreću protagonisti predstave postaje susret drag performansa, tragičnih junaka  i “moralnih” prokazivanja kroz formu fragmenata dokumentarističkih prikaza.

Autorski tim:

REDATELJ: Romano Nikolić

DRAMATURGINJA: Olja Lozica

SCENOGRAFKINJA I KOSTIMOGRAFKINJA: Zdravka Ivandija Kirigin
DIZAJNERICA RASVJETE: Vesna Kolarec
SKLADATELJ I IZBOR GLAZBE: Damir Šimunović
VIDEO PROJEKCIJE: Ivan Lušičić

INSPICIJENT: Vedran Dervenkar
ASISTENTICA KOSTIMOGRAFKINJE: Žarka Krpan

Ansambl predstave:

Hana Hegedušić
Iva Kraljević
Beti Lučić
Robert Plemić
Spazam Orgazam

Reprize su na rasporedu u petak 19. 2. i subotu 20. 2. s početkom u 19,30 sati. Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Kontakt za rezervacije: 042 200 250; blagajna@hnkvz.hr

Napišite komentar: