Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

LJETNI KAZALIŠNI KAMP KSM U HNK U VARAŽDINU

DRAMSKO-PEDAGOŠKE RADIONICE

VRIJEME TRAJANJA: od 25. srpnja do 3. kolovoza, deset uzastopnih dana

  • RAD NA MONOLOGU, voditeljica: Tanja Novak

11:00 – 13:00h, posljednji dan pokazi sat;

  • RADIONICA SCENSKOG POKRETA, voditeljica: Sara Ipša

14:00 – 16:00h, posljednji dan pokazi sat

Mjesto održavanja: HNK U VARAŽDINU, Studio 72 (ulaz kod porte)

POLAZNICI: U ljetni kazališni kamp mogu se uključiti djeca i mladi koji imaju afinitet za kazališni izričaj, koji pohađaju ili tek planiraju pohađati Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu, oni koji namjeravaju ići na prijemni na Dramsku akademiju, te svi oni koji se zanimaju za dramsko-scenski izraz, za kazivanje monologa i za javni nastup.

RAD NA MONOLOGU

Radionica podrazumijeva dramaturšku analizu monologa, istraživanje odnosa izvođača prema sadržaju monologa te posvajanje monologa. Tražit ćemo odgovore na važna pitanja kao što su: tko sam ja dok govorim monolog, kome se obraćam, s kojim osjećajima, i dr. Bavit ćemo se istraživanjem izražajnih mogućnosti izvođača, osvještavanjem scenskog pokreta, osvještavanjem i radom na artikulaciji, intonaciji, ritmu, tempu i pauzama, te na oblikovanju monologa koji će polaznici izvesti na završnom pokaznom satu.

*Na radionicu je potrebno donijeti prethodno odabrani monolog, te pročitati djelo iz kojeg je monolog preuzet.

 Broj sudionika: 15

Dob sudionika: 12+

Tanja Novak je magistra teatrologije te sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. Osim formalno, za dramsku pedagoginju se obrazovala i na brojnim radionicama uglednih stručnjaka iz glume, režije, mime, pokreta, govora i glasa i dr.  Na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu predaje kolegije Scenska kultura i Lutkarstvo i scenska kultura 1, izlaže na simpozijima dramske pedagogije, te samostalno vodi radionice. Bavi se i dramaturgijom u profesionalnim kazalištima za djecu i mlade te je dobitnica Nagrade za najbolji tekst za predstavu „Vuka se ne bojim ja“ na FEDU u Sarajevu i Nagrade „Mali Marulić“ za najbolji dramski tekst za predstavu „Puž muž“. Posjeduje dugogodišnje dramsko-pedagoško radno iskustvo, a od 2018. godine djeluje u Kazališnom studiju mladih HNK u Varaždinu.

RADIONICA SCENSKOG POKRETA

Radionica uključuje niz ritmičkih i koordinacijskih vježbi koje će nam poslužiti kao baza za glavnu scensku igru kojoj je svrha osvijestiti i pripremiti tijelo za scenski pokret, kao preteča glasu i cjelokupnom scenskom izričaju. Radionica je namijenjena djeci, mladima i odraslima koji imaju afinitete za scenski izričaj.

* Za radionicu je potrebno odjenuti  udobnu odjeću.

 Broj sudionika: 15

Dob sudionika: 6 – 18 godina

Sara Ipša akademska je glumica i lutkarica koja je svoj umjetnički opus započela graditi na plesnom izričaju počevši s ritmičkom gimnastikom, modernim te suvremenim plesom s kojim otkriva kazališne daske na kojima sve stečene vještine i znanja danas spaja u cjelokupno umjetničko stvaralaštvo.

CIJENA JEDNE RADIONICE LJETNOG KAZALIŠNOG KAMPA KSM HNK U VARAŽDINU: iznosi 500 kn;

 PAKET OD DVIJE RADIONICE LJETNOG KAZALIŠNOG KAMPA KSM HNK U VARAŽDINU: iznosi 700 kn.

 POPUST: Ako više djece iz iste obitelji pohađa Ljetni kazališni kamp, jedno dijete plaća puni iznos radionice, odnosno paket od dvije radionice, a ostala plaćaju polovicu.

NAČIN PLAĆANJA: Polaznik (roditelj / staratelj) obvezuju se prilikom prijave na Ljetni kazališni kamp uplatiti iznos za jednu radionicu ili paket koji obuhvaća dvije radionice (ovisno o želji) internet bankarstvom ili uobičajenim načinom, na fini, banci ili pošti. Polaznici / roditelji / staratelji dužni su čuvati potvrdu o uplati, a polaznik je dužan predočiti je po dolasku na radionicu.

 Prijave na Ljetni kazališni kamp zaprimaju se na adresu: ksm@hnkvz.hr

Nakon izvršene prijave, uplate se vrše na račun: IBAN: HR8023400091110219467

Napišite komentar: