Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

U četvrtak, 24. veljače  u 18 sati održana je konferencija za medije na kojoj su gospođa Dubravka Vrgoč ispred HNK u Zagrebu i gospođa Jasna Jakovljević ispred HNK u Varaždinu potpisale Ugovor o stalnoj suradnji između te dvije nacionalne kuće. Na konferenciji je istaknuto da kontinuirane suradnje između dva nacionalna teatra nije bilo punih 37 godina te da taj ugovor otvara mogućnost razmjene predstava i drugih programa. Varaždinska će publika na taj način dobiti priliku praćenja opernog i baletnog programa, ali i dramskih uspješnica HNK u Zagrebu, a varaždinsko će kazalište zagrebačkome vratiti onaj stari purgerski šarm sa svojim kajkavskim repertoarom, koncertima i drugim programima.

Ugovor je potpisan uoči gostovanja HNK u Zagrebu s predstavom Gdje se kupuju nježnosti Monike Herceg u režiji Renea Medvešeka koja je na rasporedu danas, 25. veljače s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu.

Na konferenciji su, osim predstavnika medija, intendantice HNK u Zagrebu gospođe Dubravke Vrgoč i intendantice HNK u Varaždinu gospođe Jasne Jakovljević prosustvovali gradonačelnik Grada Varaždina gospodin Ivan Čehok, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina gospođa Sandra Malenica te savjetnica ministrice kulture gospođa Iva Hraste Sočo.

Napišite komentar: