Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Poštovana publiko, radosni smo i ponosni što vas možemo obavijestiti da su počeli radovi na obnovi pozornice u HNK u Varaždinu.

Tijekom stoljeća i pol zgrada kazališta povremeno je obnavljana a po obimu najveće obnove bile su obnova i dogradnja (prema projektu Aleksandra Freudenreicha) 1848.-1955. i obnova 1980.-1985. (između ostaloga obnova fasade, pozornice i gledališta, restauracija kipova, postavljanje bakrenog krova umjesto ravnog krovišta). Od 2005. do danas  k o n t i n u i r a n o  odvija se obnavljanje kazališne zgrade, koje kulminira obnovom/restauracijom Velike koncertne dvorane, a nastavlja se i dalje obnovom pozornice i dr. Od početka obnovu vodi intendantica mr. Jasna Jakovljević, a zasluge i zahvalnost dugujemo posebno gradonačelniku dr. sc. Ivanu Čehoku, prijašnjem ministru kulture mr. Boži Biškupiću i sadašnjoj ministrici kulture dr. sc. Nini Koržinek-Obuljen te donatorima i sponzorima. U obnovi pozornice sudjeluju Grad Varaždin s 450 tisuća, Ministarstvo kulture s 400 tisuća kuna, a znatan je dio i sponzorskih sredstava.
Zahvaljujemo svima koji su prepoznali važnost ulaganja u ovaj ogroman projekt. Također hvala i vjernoj publici bez koje ne bi bilo kazališta.

 

Napišite komentar: