Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Troje dramskih pedagoga Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, Ana Krčar Velimirović, Roberta Barat i Vladimir Krušić, našlo se među dobitnicima nagrada i priznanja za 2021. g., što ih Hrvatski centar za dramski odgoj (HCDO) dodjeljuje istaknutim pojedincima i ustanovama za doprinose dramskom i kazališnom odgoju.

Ana Krčar Velimirović dobila je Nagradu za poseban doprinos širenju i unapređivanju dramskoga odgoja u lokalnoj zajednici ostvaren dugogodišnjim predanim radom s djecom predškolske i mlađe školske dobi, osmišljavanjem edukativnih programa i radionica i primjenom dramskopedagoških metoda poglavito u predškolskom odgoju te mentorskim i praktičnim radom sa studentima učiteljskih fakulteta.

Roberti Barat dodijeljena je Nagrada za poseban doprinos dramskom odgoju u Hrvatskoj ostvaren sustavnim dramskopedagoškim radom u školskom i izvannškolskom okružju, osmišljavanjem i vođenjem edukativnih programa i radionica, primjenom dramskopedagoških metoda u razrednoj nastavi, mentorskim radom sa studentima te sudjelovanjem u stvaranju stručnih priručnika.

Voditelj Kazališnog studija dr. sc. Vladimir Krušić dobitnik je Nagrade za trajan doprinos razvoju dramskopedagoške struke u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim praktičnim i teorijskim djelovanjem, što između ostaloga uključuje i osnivanje HCDO-a te pokretanje Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu.

Srdačne čestitke dobitnicima!

 

Pogledajte ovdje intervju koji je, povodom dobivanja nagrade, Ana Krčar Velimirović dala Radiju Novi val.

Napišite komentar: