Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Kliker festival – Festival pokreta i plesa s kojim rasteš ponovno u Varaždinu

Programi za djecu svih uzrasta

Varaždin, 01.10.2021 – Varaždinske pozornice, trgovi i ulice po šesti puta ugošćuju Kliker festival – festival s kojim djeca rastu, ali i plešu, uče, sanjaju, stvaraju i otkrivaju uzbudljivo neobičan svijet plesa, kazališta i pokreta!

Od 04. do 10. listopada Kliker donosi predstave, izvedbe i radionice domaćih umjetnica i umjetnika, ali i programe iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Poljske.

„Od muhe do slona“, „Zemlja snova“, „Ninabu“, „Noću“, „Beskrilci u oblacima“ i „Stvari Stvaraju“ samo su dio ovogodišnjeg Kliker rasporeda, koji je namijenjen svim uzrastima, pa čak i publici s dudama, točnije bebama do 3 godine kojima varaždinski pijanist Danijel Oto priprema sasvim poseban koncert probrane klasične glazbe.

Ovogodišnji Kliker počinje svečanim otvorenjem uz nastup PS Vindi i izvedbom predstave „Zemlja snova“ slovenskog Muzeuma, koja će nas zaista odvesti u svijet snova i sanjarenja.

Program se nastavlja uz slovensko-njemački duet i predstavu „Stvari stvaraju“ te čak dvije hrvatske premijere izašle iz radionice organizatora festivala, Umjetničkog kolektiva VRUM. Riječ je o predstavi „Od muhe do slona“ koja je na rasporedu u srijedu, te predstavi „Noću“ u četvrtak.

Programi će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin i u P4 centru za mlade i nezavisnu kulturu, dok će se izvedba nedavno nagrađene predstave Istarskog narodnog kazališta „Beskrilci u oblacima“, održati na Franjevačkom trgu u petak.

Kliker donosi i dvije zaista zanimljive radionice. „No Work & Just Play playshop“ koja se temelji na praktičnim vježbama temeljenima na raznim sustavima igranja igara, suvremenom plesu, tehnikama improvizacije i partnerstva, kao i na plesnom rječniku VRUM-a, dok će nas Łukasz Czapski u sklopu radionice „Flow like water“, naučiti sve o fokusiranju na različite dijelove tijela, tehničke pokrete i sekvence u stajanju te funkcionalnom korištenju tla.

S ciljem otvaranja komunikacije, umrežavanja i suradnje izvedbeno-scenskih umjetnika, institucija, organizatora i pedagoga, dio programa festivala kroz Generator forum, fokusiran je upravo na navedene teme. Tako će P4 centar ugostiti TEACH & REACH DAY, točnije prezentaciju KLIKER kluba, nove platforme čiji programi su namijenjeni odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, plesnim i dramskim pedagozima, studentima, voditeljima aktivnosti za djecu i mlade, a članstvo je besplatno.

Kliker završava uz elektro-bajku „Cura i dečko“ koja je namijenjena svim generacijama i Open Mic karaoke večer u centru P4.

Kliker festival se i ove godine održava u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade “Kultura nova” i Austrijskog kulturnog foruma.

Sve posjetitelje i sudionike podsjećamo na smjernice i preporuke koje su na snazi i koje će se primjenjivati tijekom festivala, popratnih programa i radionica, te molimo da ih se pridržavaju u najvećoj mogućoj mjeri.

Program Kliker festivala je dostupan na ​​www.klikerfestival.com.​

 

Napišite komentar: