Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Petak, 16. veljače u 19,30 sati, Velika scena HNK u Varaždinu. Zamislite oronuli hotel uz cestu na periferiji. Neonska slova imena hotela uglavnom su otpala. Možda još dva – tri vise nakrivljena. Možda jedno od njih i svijetli crvenom bojom. Na prljavoj fasadi ostao je trag tog imena: Hotel Bellevue. Ime i velebno zdanje pričaju o nekoj ljepšoj i lagodnijoj prošlosti. Sada je to samo groteskni objekt koji svjedoči o krizi. Ipak, u njemu ima šačica ljudi, sobe su provjetrene, ručnici čisti, sapuni mirišu na đurđice, kreveti upotrebljivi. Kad biste se zaustavili pred hotelom, mogli biste čuti zvuk klavira i možda nečiji smijeh. Ženski, vjerojatno.
U crnoj komediji Ödöna von Horvátha, nazvanom po jednom takvom hotelu, upoznat ćete likove, simpatične, duhovite, šarmantne… Vjerojatno će vas prevariti! To su pokvarenjaci i moralne propalice. No, naići će i netko u potrazi za ljubavi. Ima li ljubav cijenu? Dođite i saznajte!
Tumačeći uloge u Hotelu Bellevue, glumci Jagoda Kralj Novak, Pero Juričić, Ljubomir Kerekeš, Karlo Mrkša, Robert Plemić, Ivica Pucar, Hana Hegedušić i pijanist Vid Novak Kralj, sigurno će vas oduševiti.

Napišite komentar: