Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Zadovoljstvo nam je najaviti gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka s dramom EMET Ivane Šojat.

Predstava je na rasporedu 2. ožujka u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu. Redatelj je Samo M. Strelec, a priča o slikarici Luciji i njezinim mračnim obiteljskim tajnama ovjenčana je Marulom za najbolju predstavu u cjelini i Marulom za režiju na 29. Marulićevim danima.

”Emet’ je poruka ljudima da trebaju razmotriti svoje rane i traume, suočiti se s njima, jer putujući kroz život s ranama ne škodimo samo sebi, nego i drugima, jer ih projiciramo na druge’, rekla je Šojat.

Smatra kako je ovo predstava koja se temelji na redatelju i njegovoj viziji, ali isto tako i na glumcima, njihovu daru i talentu.

Redatelj Strelec istaknuo je kako je u pitanju humano, potpuno apolitično i intimističko djelo, koje se tiče svakoga čovjeka, jer propituje pitanja života i smrti te pokazuje koliko je teško i problematično biti čovjek, već na initmnoj razini, izvan društvenog, političkog ili nekog drugog konteksta.

„Punokrvni teatar je onaj koji ima snage graditi se kao mjesto beskompromisnog društvenog korektiva. Hvata se u koštac s mračnim temama. izbacuje kosture iz ormara, ruši tabue i bori se. Takav garažni otpor stvoren je 10. studenog u HNK u Osijeku gdje je praizvedena scenska verzija romana „Emet“ Ivane Šojat, prometnuvši se u razorni umjetnički malj.“ Davor Špišić, Jutarnji list

Ivana Šojat
EMET
drama

Dramatizacija Maja Gregl

Redatelj i scenograf Samo M. Strelec
Kostimograf Krešimir Tomac
Oblikovatelj svjetla Tomislav Kobia
Glazbeni suradnik Igor Valeri

OSOBE:
ONA / Petra B. Blašković
BAKA / Ljiljana Krička-Mitrović
MAMA / Anita Schmidt
MAGDALENA, ČUDNA GOSPOĐA / Antonija Pintarić
TATA / Duško Modrinić
DJED / Davor Panić
INSPEKTOR MUSTAPIĆ / Armin Ćatić
FRANJO, MARIJAN / Antonio Jakupčević
POMOĆNIK / Lino Brozić
SUSJEDA / Zrinka Stilinović

Ne propustite ovo gostovanje! Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta!

 

 

 

Napišite komentar: