Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

S ponosom najavljujemo iznimno gostovanje za male i velike: balet Sergeja Prokofjeva PEĆA I VUK iz produkcije SNG Maribor.

5. 12. u 18 sati na Velikoj sceni

Sergej Prokofjev
Peća i vuk
Koprodukcija Opere i Baleta SNG Maribor i Kazališta Koper

Režija Katja Pegan

Koreografija Gaj Žmavc
Scenografija i kostimografija Vasilija Fišer i Fundus SNG Maribor

Nastupaju: Gorazd Žilavec (Pripovjedač, Djed), Srečko Korošec (Peća), Tetiana Svetlična (Vuk), Ema Perič (Ptica), Neja Hrastar (Patka), Lara Maher (Mačka), Vadim Kurgajev i Vasilij Kuzkin (Lovac) te Puhački kvintet: Alenka Goršič Ernst (flauta), Tomas Žganec (oboa), Domen Marn (klarinet), Anzhelika Chernykh (fagot) i Borut Pahič (rog).

Poučna glazbena bajka o dječjoj hrabrosti, znatiželji i empatiji.

Glazbena bajka Peća i vuk koju je Prokofjev napisao za pripovjedača i simfonijski orkestar, izvedena u obradi za puhački kvintet talijanskoga skladatelja Fabrizia Fontanota, je etičko-odgojna priča o djetinjstvu, slobodi, empatiji i hrabrosti.

Nadobudni dječak Peća se dosađuje kod kuće, zato se, unatoč djedovom upozorenju, otpravi na pustolovinu u prirodu. Na putu do šume upoznaje različite životinje – ptice, patku, mačku, čak i vuka. Budući da se ostale životinje boje vuka, Peća im odluči pomoći, a pri tom na kušnju stavi vlastitu snalažljivost i hrabrost..

Predstava traje 30 minuta.

Napišite komentar: