Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

U petak, 14. svibnja u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održat će se koncert pod nazivom

Večer opernih i operetnih arija

Lucija Spevec, sopran
Petra Radulović, sopran
Roko Radovan, tenor
Danijel Oto, prof., klavirska pratnja

 

Program

1.Giuseppe Verdi: Napitnica iz opere La Traviata: „Libiamo ne’ lieti calici“

Petra Radulović, sopran
Lucija Spevec, sopran
Roko Radovan, tenor

 

2. Giuseppe Verdi: Duet Violette i Alfreda iz Opere La Traviata; „Un dì, felice, eterea“

Lucija Spevec, sopran
Roko Radovan, tenor

 

3. Giuseppe Verdi: Scena i arija Alfreda iz Opere La Traviata;
„Lunge da lei… De’ miei bollenti spiriti“

Roko Radovan, tenor

 

4. Giuseppe Verdi: Scena i Arija Violette iz Opere La Traviata:
„Attendo, attendo… Addio del passato“

Lucija Spevec, sopran

 

5. Giacomo Puccini: Arija Musette iz Opere La Boheme: „Quando me’n vo’ “

Petra Radulović, sopran

 

6. Giacomo Puccini: Szena iz Opere La Rondine: „Ch’il bel sogno di Doretta“

Petra Radulović, sopran
Roko Radovan, tenor

 

7. Franz Lehar: Arija Princa Sou-Chonga iz operete Zemlja smješka:
„Dein ist mein ganzes Herz“

Roko Radovan, tenor

 

8. Emmerich Kalman: Arija Grofice Marice iz operete Grofica Marica:
„Ciganske kad čujem pjesme“

Lucija Spevec, sopran

 

9. Emmerich Kalman: Duet Grofice Marice i Kolomana Župana oz operete Grofica Marica:
„Hajdmo u Varaždin“

Petra Radulović, sopran
Roko Radovan, tenor

 

10. Franz Lehar: Arija Giuditte iz operete Giuditta: „Meine Lippen sie küssen so heiß“

Petra Radulović, sopran

 

11. Franz Lehar: Duet Hanne i Danila iz operete Vesela udovica: „Lippen schweigen“

Lucija Spevec, sopran
Roko Radovan, tenor

 

12. Ernesto De Curtis: Non ti scordar di me

Petra Radulović, sopran
Lucija Spevec, sopran
Roko Radovan, tenor

Klavirska pratnja: Danijel Oto, prof.

 

Lucija Spevec rođena je u Varaždinu 1999. godine. Svoje glazbeno obrazovanje započela je sa 5 godina svirajući klavir, a osnovnu glazbenu školu završila je u Varaždinu, smjer klavir u klasi prof. Petra Eldana. Pjevanje je upisala u razredu prof. Darije Hreljanović u Glazbenoj školi u Varaždinu. Polazila je i Kazališni studio mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Svoje glazbeno obrazovanje nastavlja na Bečkom sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) gdje je trenutno studentica treće godine u klasi prof. Gabriele Lechner. Pohađala je i pjevačke seminare (prof. Claudia Visca, prof. Vlatka Oršanić, prof. Mario Stellera u Bečkoj Državnoj Operi (Wiener Staatsoper), mag. Istvan Bonyhadi te prof. Gabriele Lechner). Sudjelovala je u mnogim glazbenim projektima kao što je mjuzikl „Grozdana na zrnu papra“, operi „Le nozze di Figaro“, W.A. Mozarta u kazalištu dvorca Schönbrunn te je nastupala na mnogim koncertima u zemlji i inozemstvu.

U prosincu 2019. godine debitirala je u ulozi Manje u izvedbi operete „Grofica Marica“ E. Kalmana u koprodukciji HNK Varaždin i Gradskog kazališta Komedija u Zagrebu pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića te u režiji Ozrena Prohića. 2020. godine dio je Autorskog albuma Davora Bobića koji je nominiran za nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album klasične glazbe“

Petra Radulović, sopran je, rodom iz Kotora u Crnoj Gori i studentica treće godine Bečkog sveučilišta za glazbu i dramsku umjetnost, u klasi profesora prof. Rainera Trosta. Pored koncerata u Beču, u kazalištu dvorca Schönbrunn, stare Bečke gradske vijećnice i dvorane Udruge za muzički teatar, od uspjeha u posljednje vrijeme ističu se solistički koncert na festivalu KotorArt, debitiranje u operi ‘’L’enfant’’ Morisa Ravela u kazalištu dvorca Schönbrunn, kao i debi u ulozi Serpine, u operi „Služavka gospodarica“ Giovannija Paisiella. U produkciji Operose imala je tri turneje u regiji, a posljednja je bila u rujnu 2019. godine, u okviru Projekta za razvoj turizma u Europi. U sklopu turneje nastupila je u Beogradu u Koncertnoj dvorani na Kolarcu, u Tirani, u teatru Bylis u Fieru, na Budva grad teatru, u KC Nikola Đurković u Kotoru i u Baru. Dobitnica je brojnih nagrada na regionalnim natjecanjima, u Beogradu, Rijeci i državnom natjecanju u rodnoj Crnoj Gori. Pohađala je pjevačke seminare Lilije Ilieve (Bugarska), Regine Köbler i Claudie Visce (Austrija), te je surađivala sa profesoricom Tanjom Obrenović u Beogradu. Srednju glazbenu školu “Vida Matjan”- Kotor, završila je u klasi prof. Milice Lalošević. 2015./2016. godine boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje pohađa Bostonsku umjetničku akademiju, sudjeluje u nekoliko mjuzikala u Mineapolisu te osvaja više nagrada na Državnom natjecanju. Trenutno se priprema za debi u ulozi Papagene u“Čarobnoj fruli” W.A. Mozarta u kazalištu dvorca Schönbrunn.

Roko Radovan ( 9.2.1994.) započinje muzičko obrazovanje na svojoj rodnoj Korčuli te nastavlja u Dubrovniku završivši srednju glazbenu školu kao trubač. U samim pjevačkim počecima, interpretacijom skladbi Tchaikovskog postaje laureatom “Natjecanja ruskih romanci” u Ljubljani, nakon čega slijedi prva nagrada na međunarodnom natjecanju “Vera Kovač Vitkai” u Novom Sadu te trostruke prve nagrade na međunarodnom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku, kao i dvostruke prve nagrade na regionalnom i državnom natjecanju HDGPP-a. Već prve akademske godine pjeva u studentskom projektu Mozartovog “Le nozze di Figaro” i u cjelovitosti koncertno izvodi Schumannov ciklus pjesama ”Dichterliebe”, a potom nastupa i kao solist u Beethovenovoj 9. simfoniji, u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” pod ravnanjem mo. Mladena Tarbuka. Voditelj je višestruko nagrađivanih klapa, sklada tradicijsku i vokalnu glazbu koja je dva puta bila dijelom albuma dobitnika Porina, također i nagrađivana. Piše i poeziju za koju 2018. godine osvaja nagradu “Drago Ivanišević”. Do sada solistički uspješno surađuje s Karlovačkim komornim orkestrom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Surađuje i s orkestrom HRT-a sa kojim premijerno nastupa na otvaranju “Zagreb Classica” pod ravnanjem Roberta Farkasa. Također solistički više puta nastupa uz radio-televizijski zbor s kojim ove godine pjeva na praizvedbi skladbe “Pasija”, Berislava Šipuša. Trenutno je student treće godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Martine Gojčete Silić.

Danijel Oto (1986.) učenje klavira započinje u dobi od 12 godina. Srednju glazbenu školu završava u Varaždinu u razredu prof. Miljenke Slunjski, te već nakon 6 godina od prvog susreta s klavirom, u dobi od 18 godina upisuje Muzičku Akademiju Sveučilišta u Zagrebu u klasi pijanista i pedagoga prof. Vladimira Krpana. Diplomirao je 2009. godine s najvišim ocjenama.

Usavršavao se na klavirskim seminarima i seminarima komorne glazbe mnogih eminentnih pedagoga od kojih izdvajamo Petera Eichera, Franca Scalu, Noela Floresa, Vladimira Krpana, Konstantina Krasnitskog i Eun Jung Kim.

Nastupao je s Varaždinskim komornim orkestrom, snimao za potrebe Hrvatske radio televizije i Hrvatskog radija te snimio nekoliko nosača zvuka. Nastupao je u mnogim dvoranama u zemlji i inozemstvu (Kaisersaal u Beču, Narodno pozorište u Beogradu, Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu, Dvorana Univerze u Ljubljani, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i u Osijeku, dvorana ”Blagoja Berse” u Zagrebu i dr.)

Surađuje s mnogim renomiranim umjetnicima te je redovito pozivan kao službeni korepetitor međunarodnih natjecanja (audicije za svjetsko natjecanje solo pjevača ”Hans Gabor Bevedere”, Varaždin WoodWind&Brass natjecanja).

Umjetnički je suradnik brojnih recitala i seminara. Redovito je pozivan kao član žirija natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu („Piccolo Piano Talents“,“ International Piano Competition Mozart“,  “Mladi Padovec”, ” Davorin Jenko”, “1. Panonski festival pijanista ”).

Pedagoškim radom bavi se od 2008. godine i u dosadašnjem radu osvojio je više od 150 nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Član je EPTE (European piano teacher association) i Hrvatske glazbene mladeži.

Profesor je klavira i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Napišite komentar: