Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

U nedjelju, 5. rujna s početkom u 19,30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održat će se koncert sopranistice Tanje Ruždjak uz klavirsku pratnju Marcina Koziela.
Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Ulaz na koncert je slobodan.

PROGRAM:

Letters to Ms. L.o.v.e
( Evening of international love songs)

Pisma gđi. L.o.v.e.
Večer internacionalnih ljubavnih pjesama

Longing/ Čežnja:

J.Hatze: Lađa u noći
G. P. Tosti: Malia
M. de Falla: El Pano Moruno

Fulfillment/ Ispunjenje:

D. Pejačević: Ispod procvjetalih lipa
G.P Tosti: A vucchela
M. Legrand: What are you doing the rest of your life
G. Charpentier: Depouis le jour

Betrayal/ Izdaja:

M. de Falla: Cancion
P.I.Tchaikovsky: Sred shumnva bala
N. Rimsky Korsakov: Redjejet oblakov
B. Bersa: Robinjica

Despair/ Očaj:

S. Donaudy: O del mio amato ben
R.Hahn: L’enamoure
D. Pejačević: U lovu je mjesec na sunce

Hope/ Nada:
M. Legrand: I will wait for you
J. Hatze: Serenada

Tanja Ruždjak, sopran
Jedna je od najnagrađivanijih hrvatskih sopranistica mlađe generacije. Živi i radi u Beču gdje je završila Postdiplomski studij pjevanja na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti 2019. u klasi prof. Claudije Visce. Školovala se i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasama prof. Martine Zadro i prof. Dunje Vejzović gdje je diplomirala i magistrirala na izvođačkom smjeru. S uspjehom nastupa u zemlji i inozemstvu ( Italija, Austrija, SAD, Nizozeska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Slovenija, Irska, Španjolska..). Dobitnica je nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog umjetnika u 2016. godini, a od međunarodnih natjecanja izdvajaju se : „Grand Prix“ na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Rigi (Latvija) u Rujnu 2019. godine, posebna nagrada „Opera mladych“ na mađunarodnom natjecanju „Gabriela Benačkova“ u Češkoj u Listopadu 2019, Prva nagrada na Međunarodnom pjevačkom natjecanju IMMC u Mariboru (Slovenija) 2018. te brojne druge. Ostvarila je desetke važnih opernih uloga na Hrvatskoj i inozemnoj opernoj sceni (Susanna, Musetta, Tatjana, Mimi, Jelena, Ninetta, Melka…). Redovito nastupa na važnim domaćim i inozemnim festivalima: Nei suoni dei luoghi i Gaetano Calido u Italiji, Varaždinske barokne večeri, Hvarski ljetni festval, Osorske glazbene večeri i ostali u Hrvatskoj, Allegro vivo i Alpenarte u Austriji, Gostičevi dnevi i Festival Seviq u Sloveniji i slično. Surađuje sa eminentnim dirigentskim imenima: Nikša Bareza,
Leopold Hager, Simon Robinson, Ricrdo Estrada, Ivo Lipanović, David Danzmayr, Hans Graf, Loris Voltolini, Pavle Dešpalj i drugi. Ostvarila je suradnje sa vodećim hrvatskim orkestrima i opernim umjetnicima.

Marcin Koziel, klavir
Rođen je u Gdanjsku (Poljska) gdje je diplomirao na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Waldemara Wojtala. Živi i radi u Beču gdje se usavršavao na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost (2003-2008) u klasi prof. Davida Lutza i na Konzervatoriju Bečkog sveučilišta kod Kirstin Okerlund. Od 2010. godine ima svoju klasu „ solo korepeticije“ na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču, a od 2015. godine djeluje kao voditelj studija opernih uloga u cijenjenoj Bečkoj opernoj kući „Theater an der Wien“. Surađivao je sa brojnim Poljskim i inozemnim opernim pjevačima;: Andržej Hiolski, Lucija Prus, Danuta Blažejcyk, Hanka Bielicka, Angelika Kirchschlager, Malin Hartelius, Matjaž Robaus i mnogi drugi. Njegove sposobnosti zapažene su na poznatim međunarodnim festivalima i natjecanjima poput „Ada Sari“ Festvala,“ Mara Callas međunarodnog pjevačkog natjecanja“ u Ateni, „ Robert Schumann“ međunarodnog natjecanja u Zwickau, „Belvedere“ natjecanja u Beču i slično. Surađuje sa poznatim vokalnim pedagozima i umjetnicima kao što su Helena Lazarska, Francisco Araiza, prof. Gerhard Kahry, prof. Rudolf Piernay i drugi. Kao pijanist i glazbeni voditelj sudjelovao je u brojnim opernim produkcijama. Za izdvojiti su; „Šišmiš“ J. Straussa (Y. Menuhin Festival, Gstaad 2008, i Comodie Theater, Nuremberg 2009), „Der Prinz von Homburg HWHenzea (Theaer an der Wien ), „Elektra“ R.Straussa ( Staatsoper Warsaw 2011), „Medematerial“ P.dusapina (Warsaw 2012), „Premiere“ T.Schulzea ( Theater an der Wien)

Napišite komentar: