Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

VEČER ETIDA 

Mia Elezovic, klavir

Subota,27.siječnja u  19 sati,Velika koncertna dvorana

Besplatne ulaznice na blagajni Kazališta

 

Značajke pianizma Mie Elezović su temeljene na senzibiliziranosti umjetnice za izabrano djelo iz opusa skladatelja kojega uvrštava u svoj koncertni program i ponudu s izvedbenom razinom kreacije.

To predmijeva osobitu tehničko – interpretativnu osjetljivost, koja se njeguje i razvija opsegom i volumenom umjetnicine erudicije, što je usmjerava duhu epohe, skladatelju i opusu kojemu pripada izabrano djelo.

Naznačene osobine, kao vrline, navode umjetnicu na puni respekt slojeva vrijednosti djela iz sloga koncertnoga  programa, za svaku od svojih izvedaba.

U pristupu je, suptilno njegovanog  ritmično – dinamičnog reljefa  s  pažljivo razvijanom tonskom slikom izabranoga djela, što je vrijedna podloga za doživljajni raspon kromatskih obilja skladbe koja se predstavlja, s gotovo vizualnom dramaturškom potkom i odjekom u duhu slušateljstva

 

Program:

Dubravko  Detoni: 12 etida

Ruben  Radica: 3 etide

William Bolcom:: 12 Novih etida

 

Mia Elezović,CV

https://hr.wikipedia.org/wiki/Mia_Elezović    

 

Doc.art.Mia Elezović.prof.klavir

 

Prva nagrada Tribine ‘Darko Lukić’ DHGU i istodobno Nagrada Društva skladatelja za najbolju interpretaciju djela hrvatskih skladatelja, 1996…

 

Povratak Prof.dr.sc.Davorina Kempfa na MBZ 

Posebno značenje ima prva praizvedba prvog rezidentnog skladatelja Zagrebačke filharmonije Davorina Kempfa. Taj veliki poznavatelj teorije i čitave glazbene umjetnosti, skladatelj vrlo osebujnog izraza, majstorske tehnike i moćnih gesti predugo je bio odsutan s bijenalskih programa. Vraća se sa skladbom Concerto corale za klavir i orkestar u kojem će solistica biti Mia Elezović, kojoj je autor posvetio skladbu.

 

Concerto Corale (world premiere)  Davorin Kempf  

Music Biennale Zagreb 2013  Zagreb Philharmonic Orchestra

Soloist: Mia Elezovic, piano  Conductor: Luca Pfaf

 

Nagrada Vladimir Nazor

Dobitnici “Nagrade Vladimir Nazor” za 2013. godinu

 

Glazba: Godišnja nagrada – Olja Jelaska za praizvedbe četiriju novih skladbi (suita Meštrovićev san, skladba Lahor blagi za sopran, klarinet i klavir, Miris cedra libanonskog za klarinet i klavir, Cvijet šaronski, tri pjesme za sopran, klarinet i klavir)

Mia Elezović je praizvela svaku od nagradjenih skladbi

 

Mia Elezović je nositeljicom 50% autorskih prava na opus akademika Dobriše Cesarića velikana hrvatske lirike XX. stoljeća, čiji je znatan dio opusa uglazbljen i uglazbljene Cesarićeve pjesme, čekaju na organiziranu i razradjenu shemu koncertnih programa i izvedaba.

 

Napišite komentar: