Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

U tijeku su probe na predstavi za djecu KROKODIL MARKO.

Tekst je napisan po motivima slikovnice Ivane Guljašević, Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom. Publika će, zajedno s Markom, proputovati svijet, upoznati geografske raznolikosti i njihove specifičnosti, kao i stanovnike koji tamo žive: devu, orla, kita, pingvina…, sve kako bi pronašao najljepše mjesto na svijetu koje će mu biti dom. Treba poštovati tuđe, ali voljeti svoje, ne treba slušati druge, nego imati svoje mišljenje, tražimo ljepotu drugdje, a ne vidimo je u svojoj sredini, samo su neke od poruka predstave koja na duhovit način prikazuje likove u šarolikosti njihovih karaktera uvjetovanih mjestom u kojem žive, jezikom koji govore i k tome virtuoznom glumačkom igrom i animacijom Marka Cindrića, Filipa Eldana i Nikše Eldana.

Maštovitu scenografiju za uprizorenje teksta Vesne Kosec-Torjanac osmislio je i izradio Ivan Duić, ujedno i kreator lutaka, a glazbom začinio skladatelj Vid Novak Kralj, sve pod redateljskom palicom Dubravka Torjanca.

Veselimo se premijeri koja je na rasporedu 11. 9. u 18 sati na Velikoj sceni, a reprize su na rasporedu 18. 9, 25. 9. i 2. 10.

 

Napišite komentar: