Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Od utorka 26.6. do petka 29.6. radionica će se odvijati od 11,30 do 15,30 u Klubu Europa media. U subotu 30.5. rad će se, s prekidom za ručak, odvijati od 11,30 do 17,00, kada će na velikoj sceni Kazališta biti održan završni prikaz rada radionice.

Wilfred van de Peppel, istaknuti je nizozemski mimski pedagog i glumac. Kazalište i mimu studirao je na Kazališnoj školi u Amsterdamu, gdje je stekao i nastavnički stupanj.

Kao izvođač sudjelovao je u mnogim mimskim predstavama, a kao suradnik za pokret i fizičku glumu sudjelovao je u mnogim produkcijama za Nacionalnu operu i balet u Amsterdamu.

Wilfredovo područje rada obuhvaća fizičku glumu, klauniranje, rad s maskama i scensku akrobatiku. Specijalizirao se za rad s pjevačima i glazbenicima klasične glazbe. Radio je za Nizozemski operni studio, držao je majstorske tečajeve i radionice za pjevače i glumce u Rusiji, Japanu, Hrvatskoj, Ukrajini i mnogim drugim zemljama.

Wilfred trenutno radi na Konzervatoriju u Utrechtu gdje pjevače i glazbenike podučava fizičkoj glumi i scenskom nastupu. Također u Haagu podučava buduće dramske pedagoge i radi s visoko talentiranom djecom u srednjim školama.

Bio je dugogodišnji suradnik Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih, gdje je odgojio nekoliko generacija mladih stvaralaca, od kojih su neki danas među prvim imenima hrvatskoga glumišta, ostvarivši s njima predstave “Kafka u Z.” (1996),  “Jationmivioni” (1997) i “Mali prinčevi” (2002).

O RADIONICI

KLAUN nema prošlosti niti budućnosti, on živi u sadašnjosti.

Ovdje i sada je njegova jedina istina.

Klaun ne zna ništa o bilo čemu, a najvažnije od svega, nije ga briga što ništa ne zna.

On igra i reagira u trenutku, kao dijete, bez ikakva plana ili dnevnoga reda.

Klaun igra svojim tijelom, ne trebaju mu riječi da bi ga se razumjelo.

Klaun nas može nasmijati, ali također i dirnuti do suza.

Klaun je u svakomu od nas, samo ga morate pronaći.

U ovoj radionici ćemo tijelo učiniti najvažnijim instrumentom glume.

FIZIČKA GLUMA vas uči kako glumiti/djelovati iz tijela, a ne iz razuma.

U ovoj radionici tijelo će istovremeno biti vaš tekst / govor, ali i unutarnji monolog.

Naučit ćete kako postići da publika shvati osjećaje vašeg lika, a da to ne izričete govorom.

Oblikovat ćete male prizore sa i bez govornog teksta i naučiti kako koristiti svoje tijelo kao nečujni govor.

Zajedno sa svojim kolegama naučit ćete kako koristiti fokus i disanje te kako koristiti kazališni prostor, u svrhu bolje glume.

Napišite komentar: