Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

U nedjelju, 1. listopada 2017. u 20,00 sati na Sceni Zvonimir Rogoz održat će se izvedba komorne ljubavne drame autorice Une Vizek, Nema života na Marsu. Redateljica je Marina Pejnović, scenografkinja Liberta Mišan, kostimografkinja Žarka Krpan, a suradnik za glazbu je Vid Kralj Novak. Predstava je praizvedena  16. rujna 2017.

U predstavi nastupaju: Robert Plemić (On), Barbara Rocco (Ona), Jan Kerekeš (Onan) te Katarina Strahinić (Onana).

Sadržaj drame je priča o kolegama, u jednom malom birokratskom uredu, koji nakon deset godina zajedničke dosadne svakodnevnice počinju imati osjećaje jedan za drugoga. U realitetu ne uspijevaju postignuti kontakt iz straha od posljedica, zbog čega  dolazi do raslojavanja egzistencije na unutrašnji i vanjski život. Unutarnji život likova odmiče se od svakodnevnog te oni razvijaju paralelni potencijalni erotski nabijeni unutrašnji život kojeg igraju dvije zasebne osobe, njihove deset godina mlađe varijante. Pitanje koje se cijelo vrijeme provlači je tko će prevladati unutarnji (mlađi) ili vanjski (stariji).

Tekst nema klasičnu dramsku strukturu, već je pisan u vremenskim blokovima koji obuhvaćaju godinu dana njihovog života, ali također se daje naslutiti kako se sve to moglo dogoditi i u jednom izmaštanom trenutku.

Nema života na Marsu, komorna ljubavna drama Une Vizek, nagrađena je trećom Nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2015. godinu.

Pogledajte trailer

Napišite komentar: