Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

HNK  U VARAŽDINU

četvrtak 23. studenoga 2017. u 19,30 sati

Koncert
MUŽEK & TRIO

Tomislav Mužek, tenor

Miroslav Lesić, gitara

Tomislav Modrić, glasovir

Mladen Kosovec, harmonika, klarinet

Organizator: Aquarius Records

Ulaznice u slobodnoj prodaji!

Kancona i ostala iznenađenja…

Glas, gitara, glasovir i harmonika/klarinet zvuči kao kombinacija koju ste možda već imali prilike slušati. Ali, ako kažemo da je glas onaj proslavljenog tenora Tomislava Mužeka, a da glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svog zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, percepcija ovog koncerta stubokom se mijenja.
A ni glazbeni repertoar nije ono što bi na prvu pomislili, jer mahom se radi o off programu Tomislava Mužeka, a ne o programu za koji bi očekivali da ga izvodi na pozornici milanske Scale. Nastupajući ovoga ljeta na dva rasprodana koncerta  na zagrebačkim Večerima na Griču sam  je najbolje objasnio o čemu se radi: „U prvome dijelu programa predstavit ćemo se publici s talijanskim kanconama, obogaćenim raznovrsnim instrumentarijem: gitarom,  glasovirom i harmonikom, dok ćemo u drugom dijelu krenuti u istraživanje glazbe koju osobno volim slušati, a koju profesionalno nikada ne pjevam. Vjerujem da je nakon 20 godina profesionalnog pjevanja došao trenutak upoznati moju publiku sa stvarima koje volim privatno… A koje su to? – Neka bude iznenađenje!“
Inspiracija za ovo glazbeničko okupljanje nastala je zahvaljujući Mužekovom gostovanju u emisiji „RTL Direkt“ Zorana  Šprajca, a povodom prvog Mužekovog nastupa u svojstvu prvaka opere HNK u Zagrebu i promoviranja opere Don Carlos. Tom prilikom otpjevana je „Parlami d’Amore Mariù“ koja je poslužila kao nadahnuće za priču koja će dobiti i svoj CD, te puno širi koncertni doseg.

Tomislav Mužek – pjevanje je studirao na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. U sezoni 1999./2000. započinje angažman u Bečkoj državnoj operi, gdje je kao najmlađi član solističkog ansambla nastupao u manjim ulogama.  Od 2000. godine tijekom dviju sezona član je ansambla Gradskog kazališta u Bremenu. Na sceni zagrebačkog HNK-a debitirao je 2001. kao Alfredo u Traviati Giuseppea Verdija. Od 2003. do 2010. godine bio je prvak Opere HNK-a u Splitu. Međunarodnoj afirmaciji mladog hrvatskog tenora osobito su pridonijeli njegovi uspješni nastupi na prestižnoj sceni Bayreuthskog festivala, Bavarske državne opere u Münchenu, Hamburške državne opere, Semperoper u Dresdenu i Državne opere u Berlinu. Godine 2003. prvi je put pjevao pred milanskom publikom, na sceni prestižnog Teatra alla Scala, gdje je pod dirigentskim vodstvom Riccarda Mutija tumačio ulogu Eliezera u blistavoj izvedbi opere Mojsije i faraon Gioacchina Rossinija. Na pozornici milanske Scale ponovno se nastupio u produkcijama Händelovog Rinalda (2005.) i Mozartovog Idomenea (2009.). Redovito gostuje na pozornicama vodećih europskih opernih kuća, kao što su: Opera Bastille, Théâtre du Capitole de Toulouse Grand Théâtre de Genève, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Carlo Felice Genova (Così fan tutte), Teatro Real Madrid, Teatro Regio di Torino. Opetovano se iskazuje i kao profinjeni koncertni pjevač na glasovitim koncertnim pozornicama i najuglednijim europskim glazbenim festivalima. Ističu se nastupi u Berlinu i Salzburgu (Missa solemnis L. van Beethovena s Berlinskom filharmonijom pod ravnanjem Bernarda Haitinka). Posljednjih se godina afirmirao i kao vrstan tumač Lieda, te redovito priređuje recitale (Zagreb, Dubrovnik, Bayreuth, Varaždin…). U ožujku 2012. ostvario je nadasve uspješan debi u Novom nacionalnom kazalištu u Tokiju (Ukleti Holandez R. Wagnera). U Bayreuthu 2013. ostvaruje veliki uspjeh kao Erik (Ukleti Holandez R. Wagnera pod ravnanjem Christiana Thielemanna). Od 2014. stalni je član ansambla Semperopere u Dresdenu gdje uz Erika tumači uloge poput Rodolfa (La Boheme), Tamina (Čarobna frula), Maxa (Der Freischütz), Königssohn (Die Königskinder) i Lenskoga (Evgenij Onjegin). U Teatru Municipal Sao Paulo 2015. debitira kao Lohengrin. Od 2016. prvak je opere HNK u Zagrebu.

Miroslav Lesić –  gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj. Višestruko nominiran i okrunjen nagradama “Porin” i “Status”. Istaknuti je član Hrt banda Nikše Bratoša, te suradnik brojnih zvijezda domaće i inozemne pop/rock scene…

Tomislav Modrić –  pijanist, prof. klavira, producent, skladatelj i aranžer, drugi je član ovoga ad-hoc trija. Također, je višestruko  nominiran za glazbenu nagradu Porin te je kao dio producentskog tima dobitnik nagrade “Golden rose” u Luzernu 2007.godine. Suradnik je brojnih hrvatskih i inozemnih izvođača.

Mladen Kosovec – harmonikaš i klarinetist, među ostalim i član ansambla „Tango Appassionato“ koji svoje slušatelje rado odvodi u čaroban svijet tanga, čardaša i romanse.

Cijene ulaznica:

PARTER –120 kn

LOŽE MEZANIN –110 kn

LOŽE 1. KAT –100 kn

BALKON –90 kn

Napišite komentar: