Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Poštovana publiko, najavljujemo:
KONCERT U MRAKU u petak, 29. 5. u 21 sat, Velika koncertna dvorana. Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH. Izvodi se vokalna lirika skladatelja koji su pred kraj života izgubili vid. Koncert je organiziran u skladu s preporukama HZJZ u vrijeme epidemije COVID-19 za održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija. Nastupaju: Jelena Štefanić, sopran/ Sofija Cingula, mezzosopran/ Vojin Perić, glumac/ Ivana Godec Vinceković, klavir/ Darko Rušec, gitara. Broj mjesta u dvorani je ograničen, a besplatne ulaznice možete preuzeti na blagajni Kazališta prema epidemiološkim uputama na ulazu u Kazalište.

KONCERT U MRAKU

Jelena Štefanić, sopran
Sofija Cingula, mezzosopran
Vojin Perić, glumac
Ivana Godec Vinceković, klavir
Darko Rušec, gitara

PROGRAM:

Ivan Padovec:

An…

Sofija Cingula, Darko Rušec

Tuga tajne ljubavi (M.) Op. 49

Jelena Štefanić, Ivana Godec Vinceković

Die Edensblume(Eduard Breier)

Sofija Cingula, Darko Rušec

Kad (Petar Preradović)

Vojin Perić

 

Ivan pl. Zajc:

Moja dika (Ante Benešić)

Jelena Štefanić, Ivana Godec Vinceković

Vir (August Šenoa)

Vojin Perić

Na gondoli (Rikard Jorgovanić)

Sofija Cingula, Ivana Godec Vinceković

Domovini i ljubavi (Ilija Okruglić)

Jelena Štefanić, Ivana Godec Vinceković, Darko Rušec

 

Josip Hatze:

Lađa u noći (Rikar Katalinić-Jeretov)

Sofija Cingula, Ivana Godec Vinceković

Majka (Hugo Badalić)

Vojin Perić

Serenada

Jelena Štefanić, Ivana Godec Vinceković

Ljuven sanak (Rikard KatalinićJeretov)

Vojin Perić

 

Antonio Smareglia:

Duet Madonne Belle i Fiordalisa iz opere „Caccia lontana“

Jelena Štefanić, Sofija Cingula, Ivana Godec Vinceković

 

Ivan Padovec:

Lahku noć (Petar Preradović) Op. 74

Jelena Štefanić, Sofija Cingula, Ivana Godec Vinceković, Vojin Perić

 

Više no ikada prije (a ovo nam je peti uzastopni zajednički koncert) veselimo se večeras izlasku pred publiku. Nakon vremena prinudnog socijalnog distanciranja tijekom kojeg je svaki susret mogao biti epidemiološki koban, u poplavi pokušaja muziciranja na balkonima, livadama, u parkovima ili u umjetno spojenim virtualnim ansamblima, došlo je vrijeme za povratak i združeno suzvučje. Došlo je vrijeme za glazbu i umjetnost u njihovim esencijama.

Skladbe Ivana Padovca, Antonia Smareglie,  Ivana pl. Zajca i Josipa Hatzea u deklamiranoj (Vojin Perić) i u pjevanoj (Jelena Štefanić, Sofija Cingula) verziji glavna su tema koncertnog programa kojeg i ovoga puta publici predstavljamo u mraku. Baš kao što su i sami skladatelji pred kraj svoga života, izgubivši vid, ostali u tami, baš kao što  glumac Vojin Perić u svome  Kazalištu slijepih  i  slabovidnih  Novi život stvara predstave iz mraka, ovoga puta združeni želimo publici pružiti doživljaj glazbe i stiha lišene optičkih podražaja, te ih prepustiti mašti i unutarnjem svijetu svakog pojedinca.

Dugo smo čekali ovu razmjenu glazbenih i pjesničkih misli; s radošću smo iščekivali harmoniju umjetničkih djela nastalih davno prije nas i prije ugroza današnjice.

Zahvalni smo jer smo dočekali Vas, draga publiko, i priliku da s Vama podijelimo glazbu i njome rastjeramo tamu iz naših srdaca – mraku usprkos! On neka nam večeras bude šesti izvođač u dvorani: veći od pozornice, veći od nas samih, ali združen s glazbom i našim srcima!

Vaši Jelena, Ivana, Darko, Vojin i Sofija!

 

Napišite komentar: