Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu obnavlja svoju unutrašnjost, Veliku koncertnu dvoranu nakon trideset godina i Veliko gledalište. Ti reprezentativni prostori su u svojoj dugovječnoj povijesti ugostili brojne poznate  umjetnike, kako one domaće, tako one i iz inozemstva.

Svoju funkciju umjetničkih prostora, ove dvorane su suvereno ispunjavale, sve do trenutka kada se ukazala neophodna potreba obnove tih prekrasnih prostora. Obnova Velike koncertne dvorane je dobrim dijelom napravljena, no ne i završena, dok se obnova Velikog gledališta: pozornice i tehničke opreme i samog gledališta, planira u sljedećoj godini. Budući da se radi o vrijednom primjerku unutrašnjeg uređenja, HNK u Varaždinu će započeti njegovu obnovu, u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Varaždinu – Ministarstva kulture, kao i kod svih radova do sada.

S obzirom na uistinu zahtjevan i skup projekt, osim natječaja i potpore Ministarstva kulture i Grada Varaždina i donatora, u suradnji s Rotary Clubom  Varaždin 1181, 15. prosinca organizirat ćemo Humanitarni koncert, za obnovu gledališta, uz Zagrebačku filharmoniju. Dirigent će biti Pavle Dešpalj, a solisti Marija Kuhar Šoša-sopran, Nina Tarandek-mezzosopran, Domagoj Dorotić-tenor i Ljubomir Puškarić-bariton.

Ulaznice možete rezervirati na broj 091/140-0160, g. Klarić ili na blagajni HNK-a: blagajna@hnkvz.hr; 200-250.

Napišite komentar: