Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

A odakle ste Vi, gospođo? komedija Ksenije Prohaske stiže u Varaždin

Kazališna, filmska i televizijska glumica koja je dio karijere provela u Hollywoodu (rame uz rame s Warrenom Beatyjem u filmu Bugsy, zatim Gerardom Depardieuom, Bruceom Peynom, Jeniffer Mischiatti, Eleonorom Fani…). U svojoj je karijeri odigrala široku lepezu ženskih likova, od fatalne žene do usamljene samohrane majke i udovice radeći sa najvećim redateljskim imenima.. Njena emocionalnost i energija kojom interpretira obične i neobične ženske likove su impresivni.

Varaždinska publika sjeća se Ksenije Prohaske u ulozi Marlene Dietrich koju izvodi na nekoliko jezika, a 1. ožujka nam dolazi s novim autorskim projektom – komedijom A odakle ste Vi, gospođo?

Iz kritike:

 »Tko ne bi volio biti prihvaćen?«, pita se Barbara Oblak u novoj predstavi »A odakle ste Vi, gospođo?«, autorskom projektu Ksenije Prohaske koja je i utjelovila gospođu Oblak, glavni lik ove komedije. Kaže se da svatko od nas ima slabu, odnosno bolnu točku. Kada gospođu Oblak, diplomiranu profesoricu jezika koja se bavi dizajnom, zaboli glava, ona, nakon što nije za glavobolju našla lijeka, smogne hrabrosti otići u psihijatrijsku ordinaciju dr. Mucića (Marjan Nejašmić Banić) u kojoj se otvaraju granice svih života o koje se ogrebla a bome, nije ih bilo malo. Barbara Oblak živi, kako joj prezime nagovještava, u oblacima i ima bogomdani talent za izvanrednu imitaciju žena oko sebe te u tome, zapravo, traži lijeka za svoje životne nedaće. …

Ovaj kazališni izlet dobro je uspio, skinuvši sve larve koje je lik Barbare Oblak – a sudeći po nekim sličnostima u biografijama – i Ksenije Prohaske nosio sa sobom na životnom putu.

Ova nam duodrama otkriva nekoliko stvari, a istaknuli bismo tri. Prije svega, humor ne mora niti smije biti trivijalan; za duhovitu i kvalitetnu kazališnu predstavu nije potrebno puno (post)modernističkog filozofiranja. Treće, i možda najvažnije, naša je nacionalna prvakinja u ovome trenutku u najvišoj točci svoje glumačke zrelosti i šteta je da je, ne znam čijom pogreškom, češće ne gledamo na zagrebačkim kazališnim daskama. (Novi list, Ante Peričić)

 

Ksenija Prohaska

A odakle ste Vi, gospođo?

Redatelj: Krešimir Dolenčić

Igraju: Ksenija Prohaska i Marjan Nejašmić Banić

1.Ožujka 2023. u 19,30 sati, Velika scena HNK u Varaždinu

Ulaznice u prodaji na blagajni Kazališta ili putem online prodaje: https://hnkvz.mojekarte.hr/hr/all.html

Kontakt za rezervacije:
telefon 042/200 250
email blagajna@hnkvz.hr

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Rezervirane ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni Kazališta
NAJKASNIJE 24 SATA PRIJE POČETKA PROGRAMA.
Nepreuzete ulaznice ćemo staviti u prodaju. Hvala na razumijevanju.