Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

TERMIN ODRŽAVANJA RADIONICA: od 08. do 12. srpnja 2024. (od ponedjeljka do petka)

Svakoga dana od 10 – 12h:  LJETNA AVANTURA S PANTOMIMOM, voditelj: FRANE MEDEN

Naziv radionice:

LJETNA VANTURA S PANTOMIMOM

Voditelj: Frane Meden

Radionica pantomime namijenjena je djeci i mladima s ciljem razvijanja tjelesnog izražavanja i neverbalne komunikacije. Na radionici ćemo kroz igru i glumačke improvizacije razvijati svijest o tijelu kao alatu, o tjelesnim ekspresijama i načinima.

Upoznavat ćemo se s osnovnim tehnikama pantomime kroz hod, geste, stavove, izraze lica i emocije, ravnoteže i fiksne točke u prostoru pri čemu ćemo stvarati imaginarni prostor i otkrivati njegove mogućnosti i zakonitosti.

Radionica je osmišljena tako da potakne djecu i mlade na razvoj svijesti i samopouzdanja kroz grupnu suradnju i kreativne vježbe. Svladava se trema i otkriva kamo s rukama i nogama kada nas ne slušaju. Pri tom ćemo razvijati maštu, kreativnost i stvaralačkost te oblikovati malene etide s novostečenim vještinama.

Potrebna oprema:

Udobna odjeća

Maksimalan broj polaznika: 20

Dob polaznika: radionica je namijenjena djeci i mladima, od prvog razreda osnovne škole do srednjoškolaca i studenata.

Požurite: broj mjesta je ograničen, a prijave traju do popune mjesta.
Prijave na mail:  ksm.hnkvz@gmail.com
Kontakt:099 2317 298, Tanja Novak

Mjesto održavanja: HNK VARAŽDIN

CIJENA ZA POLAZNIKE

  • RANA PTIČICA – prijava do 25. lipnja 60,00 eur
  • REGULARNA CIJENA RADIONICE 70,00 eur

*Ako više djece iz iste obitelji pohađa ljetnu radionicu, jedno dijete plaća puni iznos radionice, a ostala plaćaju polovicu. Jedan popust isključuje drugi.

BIOGRAFIJA VODITELJA:

FRANE MEDEN

Frane Meden je rođen 1983. u Puli. Odgojitelj predškolske djece po struci, entuzijast u radu s drvom, te srcem u kazalištu i kazališnoj umjetnosti. Upoznavanje s fizičkim kazalištem krenulo je sedmogodišnjim djelovanjem u Dramskoj radionici INAT u Puli 1996, gdje se prvi put susreo s tehnikama tjelesnog izražavanja u kazalištu. Zatim je zakoračio u lutkarstvo djelujući u tadašnjem MILKu – malo istarsko lutkarsko kazalište.

Uslijedilo je sudjelovanje na radionicama korporalne mime u Parizu u Atelier de Bellville nakon čega je 2008. prihvaćen u Ecole internationale de theatre Jacques Lecoq u Parizu. Paralelno s školom Lecoq pohađa edukacije korporalne mime u MimOdrame. U Puli je organizirao i vodio grupu Plavi Oblik, ostvario suradnju s Dječjim kazalištem Naranča i DR INAT. U to vrijeme fokus mu se okrenuo prema klaunovskim tehnikama gdje se u moru znanja pronašao u učenju Dr. Ira Seidenstein. U Zagrebu je do nedavno bio član Crvenih nosova klaunova doktora, nastupao sa Mirom Ungarom u kabareu Espirit du Paris – kazalište Komedija, surađivao sa Tricicle trauma, Kazalištem LET, stvarao projekte i predstave s kolegama. Trenutno živi u Puli.