Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Suradnja varaždinskog kazališta sa brojnim institucijama u zemlji ali i van njenih granica, do sada je nemalo puta rezultirala brojnim gostovanjima, predstavama ili koncertima. Ovoga će puta varaždinska publika nedvojbeno uživati u programu proslave Dana Republike Indije, koja je organizirana u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Indije u RH. U sklopu programa, nastupit će poznata hrvatska mezzosopranistica Sofija Cingula te tenor Filip Hozjak – koje će uz klavir pratiti Ivana Godec- Vinceković, a prikazat će se i kratki film o radu i djelovanju Indijskog Veleposlanstva u Zagrebu. Varaždinsku će publiku posebno iznenaditi plesni nastup indijske plesačice tradicionalnih plesova i koreografkinje Snehe Bharadwaj u čijem je plesnom talentu uživala brojna publika diljem svijeta. Njoj će se na sceni pridružiti i hrvatski baletan, osječanin Vuk Ognjenović. Tijekom programa publiku će pozdraviti i poseban gost, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Indije, Njegova Ekscelencija Sandeep Kumar. Sve u svemu, program za pamćenje, a koji će na najzanimljiviji način i u Varaždinu proslaviti dan ove republike, iako nama daleke, ovom proslavom približene na interesantan način.

Program počinje u petak 26. siječnja u 18,30 sati na Velikoj sceni. Ulaz je slobodan.

PROGRAM

1. Hrvatska himna

Sofija Cingula, sopran

Vesna Leljak Petković, klavirska pratnja

2. Indijska himna

Filip Hozjak, tenor

Vesna Leljak Petković, klavirska pratnja

3. Projekcija kratkog filma: Indijsko veleposlanstvo obnavlja svoju novogodišnju rezoluciju: iščekujemo 2018. s novom energijom, motivacijom i strašću!

4. Uvodni govori

Njegova Ekscelencija gospodin Sandeep Kumar, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Indije

Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana Varaždinske županije Radimira Čačića, predstavnica Varaždinske županije

Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina

5. Plesna točka

Soul-Mate

Koreografija i izvedba, Sneha Bharadwaj

Vuk Ognjenović, plesač

 6. Plesna točka

Wolfgang Amadeus Mozart, Lacrimosa

Koreografija, Edward Stierle

Vuk Ognjenović, plesač

7. Glazbena točka

Josp Hatze / Đura Jakšić, Serenada

Filip Hozjak, tenor

Vesna Leljak Petković, klavirska pratnja

8. Glazbena točka

Američka tradicionalna melodija / John Newton, riječi (obrada, Benjamin Harlan),

Amazing Grace

Sofija Cingula, sopran,

Filip Hozjak, tenor

Vesna Leljak Petković, klavirska pratnja

9. Plesna točka

Sama Bhrama

Koreografija i izvedba, Sneha Bharadwaj

BIOGRAFIJE

Sneha BHARADWAY počela je s učenjem plesa već u dobi od pet godina, a visoko plesno obrazovanje je stekla na Bangalore sveučilištu. Dobitnica je prestižne indijske nagrade Aryabhatta 2005. godine. Nastupala je u širom Europe i svijeta. Utemeljiteljica je i umjetnička ravnateljica škole indijskog plesa u Münchenu pod nazivom Abhinaya Indischer Tanz. Nedavno je postala članicom Interantional Dance Councila CID pri UNESCO-u, svjetskoj plesnoj organizaciji, kao jedna od vodećih profesionalni plesačica na međunarodnom nivou. Trenutno priprema kazališnu produkciju Feuer Frau koja će uskoro biti i premijerno izvedena.

Sofija CINGULA, mezzosopran, rođena je 1977. u Zaboku. Nakon osnovnog i srednjeg glazbenog školovanja u Varaždinu, upisuje solo pjevanje u Beču, na Sveučilištu za glazbu i glumu, gdje već na prvoj godini uspješno debitira na sceni. Nakon magisterija iz opernog pjevanja, stručno se usavršava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv.profesorice Lidije Horvat-Dunjko, a od 2015. godine surađuje s proslavljenom primadonom i pedagogom Dunjom Vejzović. Nastupala je Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Švicarskoj, Italiji, Južnoj Koreji. Njezin repertoar obuhvaća širok spektar glazbe – od rane muzike do modernih praizvedbi suvremenih autora. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja na međunarodnim pjevačkim natjecanjima. Vokalnom pedagogijom se bavi već deset godina, od 2009. je docentica na odsjeku solo-pjevanja Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Filip HOZJAK, tenor, studij pjevanja, glazbenog školovanja u Varaždinu, nastavlja u Grazu, na Sveučilištu za glazbu i primjenjenu umjetnost. Nakon godinu dana upisuje studij pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Diplomirao je 2016. godine. Trenutno je angažiran u Operi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Na nekoliko prestižnih međunarodnih pjevačkih natjecanja osvojio je prva mjesta. Debitirao je na sceni ulogom Rinuccia u operi Gianni Schicchi, a zapaženi su mu nastupi u brojnim operama i operetama HNK-a u Osijeku, gdje je prvi puta nastupio u ulozi Luis-a Philippa u opereti Bajadera, te ulogom Ruiza u Verdijevom Trubaduru. Nastupao je diljem Hrvatske, u Crnoj Gori, BiH, Srbiji, Mađarskoj, Italiji i Makedoniji.

Vuk OGNJENOVIĆ, rođen je u Osijeku, gdje završava srednju glazbenu školu, a u Zagrebu pohađa i diplomira na Školi za klasični balet. Kasnije završava studij glazbene pedagogije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Profesionalno se usavršavao u Mađarskoj, Austriji, USA. Kao plesač je nastupao u u brojnim domaćim i inozemnim kazalištima. Osim suvremenog plesa, sudjelovao je i u predstavama klasičnog baleta, među kojima se ističu Bajadera, Đavo u selu, Romeo i Julija, Mačak u čizmama, Orašar, Pjesme ljubavi i smrti, Labuđe jezero, Coppelia, Giselle i Trnoružica (HNK u Zagrebu), Licitarsko srce, Petar Pan, Orašar (HNK u Osijeku), istaknuo se i u predstavama modernog baleta, surađujući s kazalištima širom Hrvatske.  Osim nastupanja u baletnim i plesnim predstavama surađivao je i u dramskim predstavama kao stručnjak za scenski pokret. Kao plesač je gostovao u Turskoj, Danskoj, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Luxemburgu, Italiji, Mađarskoj, Švicarskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori. Status slobodnog umjetnika dobiva 2006.godine, a od 2008, je zaposlen kao asistent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, gdje je od 2013. i docent, predajući na kolegijima scenskog pokreta na Odsjecima za glazbu i Odsjeku za kazalište. Ujedno je i umjetnički voditelj i baklet-majstor Plesne skupine HNK u Osijeku.

 

Napišite komentar: