Sara Stanić/ Mirna Rustemović

Vilenjakov prvi Božić

SPONZOR PREDSTAVE

VILENJAKOV PRVI BOŽIĆ

Ove godine dogodilo se Djedu Mrazu: nije stiglo ni jedno pismo, ali ni jedno. Očajni Djed Mraz odluči zatvoriti svoju radionicu, jer ako nema pisama, ne treba ni raditi darove. Uvjeren da za njega i njegove vilenjake djeca danas više ne mare i da im nisu potrebni, kreće u potragu za novim poslom. Okušava se u raznim zanatima, od postolarskog do slastičarskog, sve kako ne bi zatvorio radionicu. U svim tim avanturama vjerno ga prate njegovi vilenjaci, a mrzovoljna Baka Mraz, željna godišnjeg odmora i toplijih krajeva, sve promatra sa strane. U njegovoj radionici nalazi se Novi vilenjak, kojemu je ovo prvi Božić i samo želi zamotati svoj prvi poklon, a to je nemoguće bez pisama. Iako je Novi, on ima rješenje za pisma i spas radionice, samo – nikako da to uspije izgovoriti. Kada se čini da je sve propalo, Novi ipak uspije riješiti zagonetku nestalih pisama. Djed Mraz tako ulazi u za njega nepoznati svijet interneta, sretan što se i dalje
može baviti onim što najviše voli, a to je donošenje darova djeci.

Kroz priču o Djedu Mrazu koji se ne snalazi u njemu novom i nepoznatom dobu tehnologije, prenosi se djeci poruka međusobnog uvažavanja, bez obzira na dob i zanimanje. Tijekom predstve djeca će se upoznati i s različitim glazbenim stilovima, od popa i rocka, pa sve do sevdaha i starije popularne glazbe kakvu voli Djed Mraz.

Ova vesela avantura Djeda Mraza i njegove neobične družine namijenjena je mlađim osnovnoškolcima kojima pokušavamo prenijeti poruku uvažavanja i generacijske povezanosti, ali i njihovim roditeljima koji od svoje djece itekako mogu ponešto naučiti.

Dramaturginja: Mirna Rustemović

Redateljica: Sara Stanić

Scenografi: Irena Bakić/ Sonja Halapir

Kostimograf: Mladen Grof Jerneić

Koreograf: Eni Vesović

Premijera 03. prosinca 2017.

Galerija

Ansambl predstave

Uloge:

Djed Mraz: Zdenko Brlek

Baka Mraz: Gordana Slivka

Patuljci: Zvonko Zečević, Pavle Vrkljan, Karlo Mrkša, Filip Eldan, Nikša Eldan

 

Inspicijent i asistent redateljice: Sanjin Rožić