Marko Cindrić – HNK Varaždin
Zadnje novosti...
Uvjeti korištenja i pravila privatnosti
© Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Marko Cindrić

Marko Cindrić, dramski glumac

Rođen 6. 4. 1984. godine u Zagrebu. Glumu završio na prestižnoj glumačkoj školi The Oxford School of Drama u Ujedinjenom Kraljevstvu 2009. godine. U Hrvatskoj aktivno kreće raditi 2010. godine kao Odisej u nagrađivanoj predstavi “Kiklop”. Najpoznatiji publici po ulogama u tv seriji “Loza”, „Konak kod Hilmije“ i seriji “Nestali” koja je proglašena za najbolju hrvatsku seriju 2021. godine, te višestruko nagrađivanim filmovima “ZG80” i “Broj 55”. Glumi osim hrvatskog na engleskom i njemačkom jeziku.

Od uloga u predstavama izdvojio bi ulogu Corvina u predstavi “Volpone”, ulogu Ante u predstavi “The Title of the Drama About Ante is Written Here”, ulogu Kojota u predstavi “Adio kauboju”, ulogu Fulvia u predstavi “Rozamunda” koja je osvojila grand prix kao najbolja predstava na poznatom INFANT festivalu u Novom Sadu, ulogu Mata u predstavi “A je to!” i ulogu Helmera Torvalda u predstavi “Nora/Kuća lutaka”.

S udrugom „Nu:Write Theatre Festival Zagreb“ čiji je umjetnički direktor producirao je istoimeni kazališni festival, predstavu „A je to!“ kao i niz drugih kazališnih kao i audio vizualnih produkcija. Osim glume i produkcije, bavi se i pisanjem poezije. 2021. je izbacio svoju audiovizualnu zbirku poezije „28 dana drugog stanja“.