Izvedba kajkavske komedije Bogi Ivač – Znova

Bogi Ivač znovaBogi Ivač znova

Bogi Ivač znovaU petak, 27. ožujka u 20,00 sati na Velikoj sceni je izvedena predstava Bogi Ivač – Znova (srednjovjekovne francuske farse na kajkavskom). Tekst je s francuskog preveo Vladimir Gerić koji je i scenograf predstave, redatelj je Ljubomir Kerekeš koji je iautor adaptacije teksta te kostimograf. Autor kajkavizacije je Tomislav Lipljin, songove je skladao Dragutin Novaković Šarli, a asistent redatelja je Jan Kerekeš. Premijera je održana 20. prosinca 2013. na sceni Zvonimir Rogoz.

Bogi Ivač – Znova je u utorak, 3. lipnja izveden u sklopu humanitarne akcije Grada Varaždina za pomoć poplavljenim područjima Hrvatske. Predstava je, u sklopu ovogodišnjeg 21. Festivala glumca, trebala biti izvedena 20. svibnja u Županji, no kako je zbog izvanrednog stanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji Festival prekinut, predstava je umjesto u Slavoniji izvedena za Slavoniju.
Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je poplavom pogođenim područjima.

Jedna od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a u Varaždinu, vraća se u punom sjaju. Naravno, radi se o predstavi Bogi Ivač – Znova. Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja će obnoviti kajkavsku erotsku komediju Bogi Ivač i opravdati dodatak Znova u sklopu kojeg se nalazi niz novih, aktualnih i duhovitih situacija. Predstava je svakako za odrasle jer obiluje lascivnim scenama. U predstavi nastupaju: Jan Kerekeš (Bogi Ivač), Sunčana Zelenika Konjević (Micika), Ljubomir Kerekeš (Ivačev otac) i Mirjana Sinožić (Ivačeva mati) i Mitja Smiljanić (Fičfirič).