Izvedbe kajkavske komedije Bogi Ivač – Znova u režiji Ljubomira Kerekeša

Bogi  Ivač – Znova (srednjovjekovne francuske farse na kajkavskom)Bogi  Ivač – Znova (srednjovjekovne francuske farse na kajkavskom)

Bogi  Ivač – Znova (srednjovjekovne francuske farse na kajkavskom)Na Svjetski dan kazališta, u četvrtak, 27. ožujka u 20,00 sati u sklopu 5. Tjedna smijeha Ljubomira Kerekeša izvedena je predstava Bogi Ivač – Znova (srednjovjekovne francuske farse na kajkavskom). Predstava gostuje u  nedjelju, 16. ožujka u 19,30 sati u Petrijanecu, a u četvrtak, 26. ožujka u 20,00 sati bit će izvedena u Histrionskom domu u Zagrebu u sklopu VII. Gumbekovih dana. Tekst je s francuskog preveo Vladimir Gerić koji je i scenograf predstave, redatelj je Ljubomir Kerekeš koji je iautor adaptacije teksta te kostimograf. Autor kajkavizacije je Tomislav Lipljin, songove je skladao Dragutin Novaković Šarli, a asistent redatelja je Jan Kerekeš. Premijera je održana 20. prosinca 2013. na sceni Zvonimir Rogoz.

Jedna od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a u Varaždinu, vraća se u punom sjaju. Naravno, radi se o predstavi Bogi Ivač – Znova. Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja će obnoviti kajkavsku erotsku komediju Bogi Ivač i opravdati dodatak Znova u sklopu kojeg se nalazi niz novih, aktualnih i duhovitih situacija. Predstava je svakako za odrasle jer obiluje lascivnim scenama. U predstavi nastupaju: Jan Kerekeš (Bogi Ivač), Sunčana Zelenika Konjević (Micika), Ljubomir Kerekeš (Ivačev otac) i Mirjana Sinožić (Ivačeva mati) i Mitja Smiljanić (Fičfirič).