Borivoj Radaković o drami Kaj sad?

Borivoj Radaković: Kaj sad?, redatelj: Petar Veček, foto: Saša NovkovićMisliš: „Ja se neću zakvačit“, misliš da si posebna ili da si poseban i da tebi, al, ono – baš tebi nemre bit niš, misliš da je sve to obična zajebancija – dobar provod, svima pokažeš da si guba jer te ni strah, baš ćeš se za inat starcima malo, ono, dva-tri puta roknut, boli te ona stvar za autoritete, ne? Samo daj! Znaš kak je to dobro, e! Žuto, e, žuto je bolje od seksa, od nogometa, od svega. Kaj ti drugo treba? Kaj buš se jebal sa školom, ko jebe starce, ko jebe posel, ko jebe sve! Jebeš život! To!

Misliš, sve bu se tak i tak posložilo kak treba. Zakaj bi trebal čekat starost kad možeš ostarit za deset let. Ekspres! I ono, problema s debljinom nema – ko je videl debelog đankija? Kad vidiš nekog narkića, baš ti imponira, ne? Ono, tajanstven, malo priča al se vidi da je svoj, pravi čovjek. Ne znaš kaj sve prolazi i živi, al si ziher da živi uzbudljivo. A znaš kak uzbudljivo?

Ja nisam pisal dramu Kaj sad? tek tak, iz prsta. Mislil sam na jednu Suzanu koja je imala dvadesetjednu kad je umrla. Overdose… Lepa je bila, kad je bila. A posle? Snimala je porniće za jedan jedini šut, pušila starčekima oko kolodvora… Mislil sam i na Sinišu, otišel je kad je imal dvadesetdve. Mislil sam na Čeloja, na njegove kome, na to kak su ga tukli – murja i ko je stignul, na njegovu kćer kaj ju je upropastil i mamu kaj mu se ubila zbog njega. Mislil sam na Igora koji je mogel bit pisac, a… eno ga, v Rijeki, u zatvoru.

I mislil sam na Bigija koji je postal diler, na hulju kaj navlači druge da se rokaju i velim ti, najveći gnoj su dileri. Kad ga vidiš oko škole, pljuni ga, oteraj ga, osramoti ga, prijavi ga. Reci starcima, reci kom hoćeš, samo ga ne štiti jer ak njega štitiš, neko bu zbog njega najebal, nekome će propast život, tvoj prijatelj bu riknul zbog njega. Bigi zarađiva na tvojim prijateljima. Samo, ni on ni bogat. Bogat je neko drugi, iznad njega, ko ubire svu lovu. Dok narkić misli da se provodi u podrumu sa štakorima, onaj gore ima jaguara, jahtu, uživa… Uživa na tuđoj nesreći, na tuđoj smrti. Pazi da ne uživa na tvojoj, da ono kaj buš fkral starcima ne završi u njegovom džepu. On za tebe ne zna, ne želi znat nijedno ime.

Napisal sam Kaj sad? da se zapamti bar jedno ime, da se zna kak su nestale moje Maje i Inke.