Večernji list: Obilje smijeha

Živost u HNK Varaždin pojačana je i posljednjom premijerom Feydeauove “Bube u uhu” u režiji američkoga gosta Stevena Kenta. Poslije izvrsnih režija u Zagrebu na prijelomu tisućljeća, Kent je posegnuo za sličnim suradnicima i u Varaždinu. Ponajprije se oslonio na pouzdanu dramaturgicu Ladu Kaštelan i na prvaka Franju Kuhara koji je uspješno iznio i najveći teret ove komedije.

Umjesto očekivanog znatnijeg sažimanja “Bube”, Kent je ostavio cijeli niz dijaloga, a komediju je i razlomio dvjema stankama. Razlozi su posve praktične naravi – promjena scenografije, koju je osmislio njegov stalni suradnik David Flaten. Vrlo je uspjelo osmislio građanski salon, dok je prostor bordela bio manje sretan i spretan glumcima. Kostimografkinji Dijani Kosec-Bourek i glumci i redatelj duguju zahvalnost. 

Istinsko otkriće je Ivan Glowatzky koji je svojom žustrinom, hitrošću i preciznošću bio pravim okidačem duhovitosti.
Marinko Prga također je potaknuo obilje smijeha, posve svjesno gradeći svoj lik blagim ironiziranjem televizijskih sapunica. I on je precizno i jezično dotjerano stvarao u intenzivnoj tjelesnoj akciji. Sunčana Zelenika Konjević i Barbara Rocco skladno su uokvirile svojom ženstvenošću i vrckavošću drugo, nježnije lice predstave. I u manjim ulogama Dora Fišter Toš i Jelena Vukmirica pokazale su kako je Feydeaua nemoguće odigrati bez baletne preciznosti, ali i istinske erotiziranosti...

Želimir Ciglar, Večernji list, 31. siječnja 2007.