DENI ŠESNIĆ

DENI ŠESNIĆDENI ŠESNIĆ, oblikovatelj svjetla, rođen je 1963. godine u Rijeci. Dizajn svjetla, video i kazališne projekcije diplomirao je na amsterdamskoj akademiji MAPA (Moving Academy for Performing Arts). Za tu je akademiju predavao u Bukureštu, Berlinu, Bratislavi i Pragu te je kao tehnički direktor vodio MAPA Karavan tour 1998., 2000., 2001., Praški festival Četiri + Četiri dana u pokretu, te Light laboratory na praškom Quadriennalu 1999. Oblikovao je svjetlo za više od 90 predstava u Hrvatskoj i inozemstvu.
U Pekingu je postavio više od 3200 rasvijetnih tijela za najveću produkciju Verdijeve Aide,  koju je režirao Krešimir Dolenčić. Autor je dviju samostalnih izložaba u riječkoj galeriji Gal, a bavi se i primjenom svjetla u slikarstvu i skulpturi. S kolegama iz riječkog Multimedijskog centra Palach pokreće projekt Goli otok – novi Hrvatski turizam.
Za oblikovanje svjetla u kazališnim predstavama dobio je mnoge nagrade, među ostalim Nagradu Veljko Maričić na Festivalu malih scena 2001., Nagradu Dr. Đuro Rošić, nagradu za najbolje oblikovanje svjetla na Marulićevim danima 2002, te Nagradu hrvatskog glumišta 2004. godine.