Ivan Glowatzky, akademski glumac

Ivan GlowatzkyIvan Glowatzky rođen je 1976. godine u Čakovcu.

Gimnaziju i Akademiju dramske umjetnosti završio u Zagrebu. Radio je u Zagrebačkome kazalištu mladih (Palačinke, tekst i režija Filip Nola), Maloj sceni (Cyrano), na Dubrovačkim ljetnim igrama (Četvrta sestra, režija Ivica Boban, Posjet stare dame, režija Ivica Kunčević), u Gradskome kazalištu u Požegi, Kazalištu Kufer (K. Š. Gjalski: U noći, režija Tomislav Pavković). Za ulogu u toj predstavi nominiran je za Nagradu hrvatskoga glumišta u kategoriji mladoga  glumca do 28 godina.
Prije suradnje s HNK u Varaždinu bio je dvije godine u HNK u Osijeku gdje je igrao u predstavama Naranča u oblacima Ivane Sajko u režiji Franke Perković, Cyrano de Bergerac Edmonda Rostanda u režiji Zlatka Svibena i Događaj u mjestu Gogi Slavka Gruma u režiji Renea Maurina.
U koprodukciji Eurokaza, Teatra ITD i Laboratorio nuove, nastupio je u predstavi W&T Edvarda Kocbeka i Gabrielea D'Anunzia u režiji Branka Brezovca.
Igrao je i u filmovima Snivaj, zlato moje Nevena Hitreca, Posljednja pričest Ivana Gorana Viteza te Pjevajte nešto ljubavno Gorana Kulenovića.

 

Igra u sljedećim predstavama koje su sada na repertoaru HNK u Varaždinu:
-          D. Farr: "Naočale Eltona Johna"
-          D. Miloš: "Bijeli klaun"
-          M. Bulgakov: "Von Lamot od Mača"

-          G. Feydeau: "Buba u uhu"
-          C. Goldoni: "Moliere"